Geen kaartje vandaag maar
iets lekkers!!
Meloen -perzik- appel jam
Bedankt voor de leuke reacties op de get well kaart van gisteren.
Je hebt nodig:
400 gr cantaloupe
600 gr perzik
grote halve appel
Geleisuiker 500 gr
Voor je begint met het fruit schoon te maken kook de glazen potjes uit.
Ik gebruik de lege potjes van erwten - augurkjes en zilveruitjes enz.
Grote pan schone potjes onderwater zetten met scheutje azijn
en 10 min laten koken.
Daarna op een schone heet gestreken theedoek de potjes
op de kop neer zetten tot de jam klaar is.
Ondertussen de meloen klein snijden in blokjes
de perzik en appel goed wassen ik schil ze niet
ook in blokjes snijden alles gelijke grote.
10 min zachtjes koken wat fijner maken met de staafmixer
van mij mogen er nog zachte blokjes in zitten.
Voeg de geleisuiker toe en kookt nog 3-4 min
Giet het in een grote litermaat en vul de potjes
draai de deksel goed dicht en zet het 5 min op de kop.
Draai ze daarna terug en laat het verder afkoelen.
Maak labels en als je een potje cadeau wilt geven
zou ik een leuk stoffen lapje over de deksel maken
of een ronde papieren label.
Ik maak graag jam bv
Ik maakte nog wat potjes met
Meloen - appel en munt
Mag ook graag deze jam soorten maken
appel en citroen
appel en perzik met rozemarijn
perzik en nectarine met kaneel
winter jam
butterscotch pompoen met kaneel
Hokkaido jam met gember en wat sinaasappelsap
Er is zoveel mogelijk om met fruit en groente jam te maken.
Bedankt voor je bezoekje en je reactie
Blijf gezond en tot blogs.
Groetjes, Anita